Autoimmun betegségek, avagy amikor a saját immunrendszered akar eltenni láb alól

Immunszuicid - a megbolondult immunrendszerről

Immunszuicid - a megbolondult immunrendszerről

5. rész: A csodálatos gyógyítók

2018. április 21. - Evice

Ha az embert leteríti a lábáról a kór, legyen az egyszerű megfázás, vagy valamilyen súlyos betegség, egyetlen dolog lebeg a szeme előtt: mielőbb meggyógyulni. Minél nehezebb a kezelés és vészesebbek a tünetek, ez a vágyunk annál erősebbé válik. A betegek jóval érzékenyebbé válnak, és bármilyen lehetőségnek esélyt adnak, ha csak egy halvány remény is akad a jobbulásra. Sajnos ezt a helyzetet egyesek ki is használják a haszonszerzés és hírnév céljából.

Nem azt mondom, hogy mindenki csak gonosz szándékkal közelíthet, aki segíteni akar, de betegként és hozzátartózóként, mindig résen kell lenni. Nem csak pénztárcakímélet miatt, hanem azért is, mert az önjelölt gyógyítók rengeteget ronthatnak a betegek állapotán. Ha pedig a páciens tájékozódni kezd, szinte kikerülhetetlen, hogy bele ne botoljon néhány “lelkes” segítőbe.

A diagnózis és első sokk után - mint mindenki - azonnal kutatni kezdtem. Nem akartam elhinni, hogy nincs segítség, és betegen kell leélnem az életem (már amennyit a szkleroderma enged, ugye.)

Nyitott szívvel, kíváncsi lélekkel estem neki a szórólapokon, és hirdetéseken át az internetig mindennek, amiben a gyógyulás lehetősége megcsillant. Orvosokat, természetgyógyászokat, és alternatív gyógymódokat keresve, jó néhány szélsőséges megoldással is megtaláltak, amikről még a legelkeseredettebb időszakban is éreztem, hogy sántítanak a hatásukat illetően. Azelőtt nem gondoltam volna, hogy ennyi nyerészkedő embert hord a hátán a Föld, azt még kevésbé, hogy ennyien látnak potenciált a betegek kihasználásában.

Összeszedtem azokat a típusokat, akikkel összehozott a balsors, ha ilyenekkel találkozol, kezdj el gyanakodni, és légy nagyon kritikus!

Hangsúlyozom, itt nem azokról lesz szó, akik találtak olyan gyógyteát, relaxációs technikát, diétát, vagy bármilyen más, természetes gyógymódot, ami segített az állapotukon, és azt szívből ajánlják kipróbálásra, hátha neked is segít. Sőt, egy ilyen ismerős felbecsülhetetlen kincs. Aki viszont csak bankókért cserébe osztja meg veled a csodát, annál mindig kezdj el gyanakodni!

A csodálatos gyógyulást ígérő, korábbi beteg

Ez a típus éppen azért veszélyes, mert elsőre hitelesnek tűnik, mivel ugyanabban, vagy valami nagyon hasonlóban szenvedett, mint te magad. Csakhogy, ő a megérzései, és a saját magán végzett kísérleteinek hála, rátalált a “Kulcsra”, amit jó pénzért át is ad neked. Az is lehet, hogy nem egyszerűen csak bezsebeli a pénzt, lehet, hogy ad érte cserébe tájékoztató csomagot, sőt, akár egy hétvégi szemináriumot is tart - persze felárért, amin életvezetési tanácsokkal is ellát. Kedvenc vesszőparipája, hogy kinek ne érne meg néhány tízezer Forintot, hogy visszakapja az egészségét? Arról nem beszélve, hogy ez tulajdonképpen befektetés, mert rengeteg, későbbi gyógyszerekre kidobott pénzt spórol meg a beteg, az általa hirdetett módszerekkel. Az más kérdés, hogy azért érzi jól magát, mert az orvosi procedúrát ő is végigcsinálta, de a remissziós állapotot a saját nagyszerűségének könyveli el. Garanciát ritkán vállal, ha mégis, és aztán a legnagyobb erőfeszítések ellenére is bebukod a csellendzset, akkor megmagyarázza, hogy valamit nem jól csináltál. Ő nem jöhet ki belőle rosszul, te viszont szegényebb leszel néhány bélással. Neked, biztosan nem jó bolt

img_20180421_104425.jpg

Az elvakult, önjelölt táplálkozási tanácsadó

Ő valószínűleg mezei vegetáriánusként kezdte, de egy idő után már ez sem volt elég tisztitó hatású a számára, így mára már nem egyszerűen vegán, ő a Zöldségekkel-suttogó. Ha az utadba sodorja az élet, jobb, ha mélyen hallgatsz az egészségügyi problémádról, meg úgy eleve bármilyen gondról, mert azonnal vérszemet kap, és minden rosszat, ami az életetben van, legyen az egy idegesítő kolléga, vagy párkapcsolati válság, arra a sok gusztustalan ételre vezet vissza, amit magadhoz veszel. Az nem megy át neki, hogy közben csak a nap mint nap szedett, durva táplálékkiegészítőknek köszönhető, hogy a fogai nem törnek bele a lekváros palacsintába. Ha megpróbálsz kitáncolni a karmai közül azzal, hogy támogatod a helyes étrendet, de azért legelni nem mennél, csak olaj lesz a tűzre, hiszen ha nem csinálod rendesen, akkor semmit sem ér az egész, és te ugye meg akarsz gyógyulni? Ő az a típus, akinek nem fogod tudni elmagyarázni, hogy a szervezetednek szüksége van bizonyos tápanyagokra, mert ha legyengülsz, azzal veszélybe sodrod magad. Erre az lesz a válasz: neked nem is ér annyit a gyógyulás, hogy tegyél érte. Nehéz lesz megállni, hogy képen ne tenyereld, de légy erős! Miatta büntetett előéletet szerezni kb. annyit ér, mint a csodálatos diétája, amit jó pénzért ajánlgat.

img_20180421_104036.jpg

A vallási és ezoterikus vakbuzgó gyógyítók

A lelki háttér nagyon fontos, óriási mértékben képes hatást gyakorolni az egészségünkre. A stressz mindenféle betegséget kiválthat, nem véletlenül hangsúlyozzák azt mindenhol, hogy az ember vigyázzon magára, és próbáljon minél hatékonyabban megbirkózni a gondokkal. Úgy gondolom, aki a kristályok erejében hisz, vagy a Biblia olvasása ad megnyugvást, tegye. Tegyen meg mindent, amivel saját magának segíthet. Nem velük van a baj, hanem azokkal, akik nem állnak meg szimpla relaxációs, meditációs technikáknál. Elvakultságban még a vérvegánon is túltesznek, és a betegségek kialakulásával kapcsolatban egészen hajmeresztő nézeteket vallanak. Mindkét altipushoz, rövid időközön belül volt balszerencsém, ők nem feltétlenül pénzorientáltak, de rendesen fel tudják borzolni az ember idegeit. Egyikük, a mély vallásos tanokat valló,  azzal az elmélettel toppant elém, hogy régebben csinálhattam valami rosszat, ami miatt most bűnhődnöm kell. Hááát... nem vagyok egy matyóhímzés, de lövésem sincs, hogy melyik tettem váltotta ki ezt a büntit. Ha mindent összeadok, a legapróbbakat is, akkor sem jön ki… Amikor visszakérdeztem, hogy jó, tegyük fel: én vagyok az Ördög Földi Helytartója, de mi a helyzet a kisgyerekekkel? Ők ugyan mi olyat tudnak tenni, amiért betegség jár? A szomorú az egészben, hogy ettől sem jött zavarba, rögtön 2 variációt is rávágott: 1. A szülei vétke miatt van 2. Előző életében vétkezett. Megnyugtató, nem? Az ezoterikus tanok nagy híve, a másik idegtépő, azzal jött, hogy bevonzottam magamnak ezt a betegséget. Megkérdeztem tőle, mégis hogy a bánatba, amikor előtte azt sem tudtam, mi az az autoimmun? Erre tudod, mit felelt? “Tudat alatt biztos tudtad!” Na, kérem, ilyen egyszerű a diagnózis! Ha szeret, akkor azt is elmondja, hogy minden fejben dől el, szóval pikk-pakk jobban leszel, csak szállj magadba, és tárd fel a lelked legmélyét, azonosítsd be a problémát, és engedd el azt! Bizony, ennyike.

img_20180421_104347.jpg

Az újító, a tudás atyja és anyja

Neki minden, de tényleg minden frissen kikerült kutatás, eredmény, kísérlet, akár alapos és alátámasztott, akár légből kapott fikció, a kisujjában van. Az interneten, könyvekben, újságokban keringő összes információ nála csapódik le. Általában egyfajta betegségre koncentrál, és abban vérprofi. Simán leáll vitatkozni az orvossal, a természetgyógyásszal, a dietetikussal, ha kell, a Bükki Füvesemberrel is, és lesajnáló mosollyal várja, hogy a beszélgetőpartner levegőt vegyen, amikor is közbevághat, és előadhatja tudását. Merthogy rajta kívül mindenki más, zokni a témához. Olyan nincs, hogy többet tudj a saját betegségedről, ha épp arra specializálta magát. Hiába forgatsz rendszeresen szaklapokat, mire frissen elolvasod a legújabb kutatási eredményeket, az nála réges-rég elavult. Lassú vagy, bocs. Meggyőzni lehetetlen, szabadulni tőle képtelenség. A legjobb, ha ráhagyod, és amikor lehet, messzire elkerülöd őt.

A táltos varázsló

Ő az, aki meglovagolja a természetfelettit és alattit egyaránt. Nemcsak a nyugati horoszkópot fújja fejből, hanem a kínait, az indiánt - különösen az aztékot - , a keltát, a vikinget, de még a bunkót is. Szempillantás alatt összehangolja ezeket, megmondja belőlük, miért lettél beteg, és megdöbbentő pontossággal azt is, mikor és mitől fogsz meggyógyulni. Ha éppen bolygóegyüttállás miatt zavaros a kép, egy percig se aggódj, biztos, hogy akad nála egy pakli tarrot kártya, vagy egy kristálygömb, ami  egy XIII. századi boszorkányé volt. Nem áll tőle távol a csirkecsontból való sorsvetés, vagy a víz folyás irányának figyeléséből levezethető jövőképmondás. Ha mindezek fals eredményt adnának, még mindig akad tipp a tarsolyában: hihetetlenül jó kapcsolatot ápol a szellemvilággal, transzba esést követően sec perc alatt lebeszéli a ghostokkal a teendőket. Természetesen ezeknek mind ára van, nem osztogatja csak úgy puszira a tudást, a titkokért cserébe perkálnod kell.

img_20180421_104324.jpg

Összefoglalva: bármilyen alternatív gyógymódban látod a reményt, legyen az bármilyen furcsa, ha úgy érzed segít, kapaszkodj bele, de mindig légy résen, mert sokan tekintenek megélhetési forrásként a betegekre, és azok gyógyulni akarására!

A bejegyzés trackback címe:

https://immunszuicid.blog.hu/api/trackback/id/tr8213853244

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fénycsepp 2018.04.23. 07:59:33

-t a hirdeto cetlin :)

Eljen a placebo:)

RobertJ 2018.04.23. 07:59:33

Csunya gyogyszeripar! Azert arrol sokan elfeledkeznek, hogy a gyogyszeripar nelkul ma mar a legbanalisabb betegsegekbe is nagysagrendekkel tobben halnanak bele, mint jelenleg. Raadasul viszonylag olcson. A gyogyszercegek is profitot termelnek, nekik is meg kell fizetniuk a munkasokat, a technologiakat es a kockazat is magasabb egy ilyen vallalkozasban mint masban, a befektetes is sokkal nagyobb. Elofordulhat az, hogy valamit gyartani nem rentabilis egy ceg szamara, akkor abbahagyjak. Ez nem osszeeskuves kerdese, hanem jozan vallalkozas kerdese. Szerintem.
A szoveg szerzoje pedig megfeledkezett a masszorrol. Kozuluk is sokan kepesek mindent meggyogyitani.

A tudomány sosem téved! 2018.04.23. 08:16:34

Tudomány! Arra garancia van!
Ja nem... nincs...
örülhetsz, ha nem halsz bele a kemóba

RobertJ 2018.04.23. 08:18:17

@A tudomány sosem téved!: garancia nincs, de alternativa sincs.

Paeonia 2018.04.23. 08:20:55

Úgy látszik a fenti kommentekből, hogy lehetne még több típust is felsorolni :)

A Big Pharmát és a csúnya orovosokat ekéző, összeesküvés-hívő, orvosellenes, gyógyszerellenes, ostobák kinyilatkoztatásairészben viccesek, részben meg sírnivalóak.

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2018.04.23. 08:29:30

@gigabursch: Akkor neked is elmentek otthonról. Nekem eddig alsó hangon kb. kétszer mentette meg az modern orvostudomány az életemet.

A tudomány sosem téved! 2018.04.23. 08:34:12

@RobertJ: de miért nem ad garanciát a drága csodaszereire az a szekta, ami saját állítása szerint tudáson alapul? Miért csak a lehúzás a céljuk?

Szelid sunmalac 2018.04.23. 08:45:16

Ennyi barmot en egy rakason meg nem lattam. Es en meg azt hittem, hogy a lpoasfold hivok, meg oltasellensek csak az USA-ban vannak es azok is csak a viccek miatt tunnek felnagyitottnak. Erre bazdmeg kiderul, hogy a magyar internet nepe ostobabb a sokeves atlagnal is. El lennek keseredve, ha nem remenykednek benne, hogy talan mig alternativ gyogymodokat keresnek, Darwin teszi a dolgat es viszonlyag hamar kipusztulnak, a degeneralt utodaikkal egyutt.

dr. mesterséges színezék 2018.04.23. 08:47:42

@A tudomány sosem téved!: wmiki, neked inkább nem beszélnék statisztikáról, így aztán arról sem, hogy mi a különbség a 99%-os halál és minden, 99%-nál kisebb arányú között - ez a százalékolás már tudomány, és kár volna téged stresszelni vele ilyen szép tavaszi napon, amikor szinte hallani, hogy nő a kertben a csakra.

Szelid sunmalac 2018.04.23. 08:52:25

@A tudomány sosem téved!: Idefigyellj wmiki! A tudomany nelkul nem suttethetned a tapolcai nappal a toppedt hasad a fecske alsodban. Csak ugy mondom. Mert a fecske alsod is a tudomany miatt keszulhetett el.

Emmett Brown 2018.04.23. 09:20:41

Jaja, az orvosok nem akarnak meggyógyítani, egyáltalán nincsenek szanaszét terhelve, ezért alig várják hogy minden apró szarral visszamenjenek hozzájuk.

Egyébként meg vannak krónikus betegségek, amelyeknél a tünetmentes állapot is egy óriási előrelépés, életminőség szempontjából legalábbis.

Emmett Brown 2018.04.23. 09:24:33

Én sajnos allergiás vagyok a homeopátiás szerekre :(

csakférfi 2018.04.23. 09:26:38

@molnibalage:
Megmentette az életed?
Aki meg a temetőben nyugszik az nem írhat ide.
Mivel vannak akiket meg megöl hogy hisznek a "modern" statisztikai akadémikus orvoslásnak.
Ez a Te igazságod másik fele.
Ne vedd sértésnek,kérlek.
m.youtube.com/watch?v=Eu1QtKWeOS4

:)

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2018.04.23. 09:28:26

@csakférfi: Édes istenem...
Minden nap meglep az, hogy mennyi ostoba ember van és ma már akár arccal is mekkora hülyeségeket képesek leírni, nemhogy arc nélkül..

Emmett Brown 2018.04.23. 09:38:37

@csakférfi: a megöli az kicsit erős, a nem tartja életben sokkal helytállóbb. A megöli azt feltételezi, hogy beavatkozás nélkül a páciens életben maradt volna, és a halál oka a gyógyítási folyamat volt.

Előfordulhat hogy valaki benyel valami szart a kórházban, de ezért nem az orvostudomány egészét terheli a felelősség, hanem a pocsék állapotokat, emberhiányt/túlterheltséget.

2018.04.23. 09:39:48

A gyógyítás hatásmechanizmusának jó része a beteg hitén alapul. Ha én ebben nem hiszek, ellenhatást képzek a gyógyításban. A hit gyógyító erejével már nem egy ember gyógyult ki a rákból is, azaz az sem bizonyított, hogy nem hatásos. A kontároknak is van így reményük az eredményes gyógyításra, ha kellően meggyőző a színészi alakítás, ám mind tudjuk, hogy léteznek igazi gyógyítók is igazi energiákkal.

Addig hogyan tájékozódtak a denevérek a sötétben, amíg fel nem találtuk az ultrahangot?

IdomitottFoka 2018.04.23. 09:41:53

@Szelid sunmalac: b+, mostantól fecske nélkül fogja tolni!

Peetee 2018.04.23. 09:46:53

Elképesztően sok kuruzsló van: anyám valami különleges képesség birtokában van, amivel a "legjobbakat" találja meg: januárban engedtem neki, elvitt egy ilyen illat-mesterhez. A fickó hormonpanaszokat, pajzsmirigy problémákat, női gondokat kezel, ezeknek mind a specialistàja, ahogyan az autoimmun betegségeknek is (mindnek!!!). Emellett református lelkipásztor és beteggyerek-alapítványyt is futtat. Amikor bejelentkeztünk, peeersze, ô mindent tud a crohn-ról, sok betege van. Amikor ott voltunk én javítottam ki, hogy Bélrendszer, nem a vesémmel van bajom... anyámnak büszkén mondja, h nem is volt még ilyen ritka betegségben szenvedő páciense...no comment. megoldás : fejbe nem vagyok oké, találjam meg a lelki békét merazfontos' és szagolgassak lotuszvirag-kökény-zsálya-oregano illatokat akkor majd jó lesz. Csodaolaj-mixtura 20-50e, ugyanaz az amerikai nyomatja, mint a nuskin-t. Egy vicc az egész!

Emmett Brown 2018.04.23. 09:48:20

@Korunk egyik legnagyobb gondolkodója: ha a hit legyőzi a rákot, akkor a hit meg tudja akadályozni, hogy egyáltalán kialakuljon?

Epikus SZTK · http://www.oek.hu/oek.web 2018.04.23. 10:53:11

@Cogito sum: @gigabursch: @midnightcoder2: Igen, az orvostudomány nem tud, akar(?) megoldást találni? Orvosok nem tudnak segíteni... Még mindig nekik van a legnagyobb esélyük, hogy segítsenek. Nem a jógatanárnak, vagy kőművesnek, coachingnak, floor managernek...
Ez nem normális gondolkodás, ti meg vagytok vezetve.
Jó lelkiismerettel kihez vinnéd a mandulagyulladásos, vakbélgyulladásos, tüdőgyulladásos, vesegyulladásos gyerekedet?
A fitt hülyéhez, aki körbesimogatja az aurátokat, nyugtató zene kíséretében elmondja, hogy majd fejben dől el az egész, és különben is jót tenne egy léböjtkúra az egész családnak, mert miattatok beteg a gyerek, ezért, ha nem teszel libapimpót a mellye közé ne is számits sokra?
Vagy az elhízott (?) orvoshoz, doktornőhöz, akit ráadásul láttatok dohányozni? Visszafordulnál a gyerekeddel, csak azért mert cigizik?
Én meg bennetek nem bízom.
Betegségek? Visszasírjátok ezeket: lépfene, TBC, szifilisz, himlő, pestis, tífusz, lepra, torokgyík, skorbut, stb. stb. ?
Mondjuk azt a szerencsétlen wmikit tényleg nem tudták eddig meggyógyítani, pedig neki aztán minden bizonnyal orvosi segítségre lenne szüksége - de nem ment el szakemberhez!
Nem vitatkozni jöttem.

midnightcoder2 2018.04.23. 10:54:05

@Emmett Brown: Létezik placebo hatás, és igen, volt már ilyen. Elég kicsi százalékban, de sajnos ennél sokkal többet sokszor a dokik sem tudnak produkálni.

midnightcoder2 2018.04.23. 10:55:53

@Epikus SZTK: Azért az általad sorolt betegségek nagy részét az antibiotikumok gyógyítják, ami azért már elég régi történet.

midnightcoder2 2018.04.23. 10:58:23

@Emmett Brown: "Jaja, az orvosok nem akarnak meggyógyítani, egyáltalán nincsenek szanaszét terhelve, ezért alig várják hogy minden apró szarral visszamenjenek hozzájuk"

Ne keverd az orvosokat és az orvostudományt. Az elöbbiek az utóbbi által definiált protokollokat követik. A gond ezekkel van, a dokik teszik a dolgukat ahogy tudják. Nem ök tehetnek róla hogy milyen eszközök vannak a kezükben.

midnightcoder2 2018.04.23. 11:03:11

@RobertJ: "Csunya gyogyszeripar!"
A gyógyszeripar csak olyan ipar mint bármi más. Nem azért van, hogy az emberiségnek jobb legyen, hanem azért hogy profitot termeljen a részvényeseknek. Nincs is ezzel baj, a gond a szerencsétlen gazdasági környezettel van, ami ellenérdekeltté teszi öket a fejlesztésekben. Ezen kellene változtatni világszerte.

"Raadasul viszonylag olcson"
Annyira nem. Talán csak a hadiiparba megy annyi pénz mint ebbe.

csakférfi 2018.04.23. 11:05:15

@molnibalage: @Emmett Brown:
Ostoba??
2006-ban dignosztizáltak nálam egyfajta "betegséget" az "akadémikus orvoslás" egyikfőorvosa.
Ebben megerősíterr egy ismerős orvos is.
"A tudomány jelen állása szerint a betegség nem gyógyítható,gyógyszerek szedése mellett az életminőséged fenntartható".
Szedtem a gyógyszereket 6 azaz hat évig.
2011-ben az életem fordulatot vett.
Elváltam. Gondoltam "mostmár ugyis mindegy.....leteszem a gyógyszereket!
Erre 4 hónapom ment el.
Mikorra mindet elhagytam.
Addig csak "gondolkoztam" hogy a fenébe juthattam ebbe a megalázó helyzetbe?
Genetikai hulladék vagyok.....meg magányos.
Most feleségem van és nevelt gyerekeim.
Az orvost csak azért keresem fel mert a munkaalkalmasságihoz...vagy a táppénzhez kell a közreműködése.

3 éve teljeskörű vizsgálaton estem át a MÁV kórházban pesten.
A leleteim szerint "makk egészséges" vagyok.
Ezért van "nagy arcom".
Hogy ostoba lennék??
Fájna az neked ha kiderülne hogy a gondolkodásoddal.....a hiteddel...egészséges maradnál életed végéig?
Nem állítottam hogy az orvosokra nincs szükség.
Lassan ugyanolyan hisztit csapnak mint a posztban leírt kuruzslók.
Fájna ha nem lenne ennyi gyógyszerre szükség?

Epikus SZTK · http://www.oek.hu/oek.web 2018.04.23. 11:10:48

@midnightcoder2:
1: nem mindegyik kezelhető antibiotikummal, pl. gyermekbénulás, de azért elég nagy és megvezető kijelentéseid vannak - alaptalanul.
Mi az, hogy "régi történet"? Noormális? Gyógyíthatók a világjárványokat okozó halálos betegségek? Jé!? Ki segített abban, hogy a himlőre oltásokat fejlesszenek ki? Nézz már utána! És főleg melyik évszázadban!
El vagy te is kényelmesedve. Ma az a betegség, hogy tüsszent, fáj a feje, torka, és d-vitaminhiánya van (ez utóbbi nem betegség, mert nincs tünete, de ezt nem mindenki tudja), meg az, hogy sokat ül.

2. placebo istenítése: ha 3,5 millió lourdes-i zarándok közül egy prosztatarákos (na jó, legyen 10) tegyük fel, hogy betegen ment oda, és egy éven belül meggyógyul (nem tudjuk mitől), akkor ezt választanád első módszerként, ha kiderülne, hogy a fiadnak hererákja van? Placeboval kezelnéd?
Okoskodó, felelőtlen kijelentések hihetetlenül sokat tudnak ártani.

Szelid sunmalac 2018.04.23. 11:11:11

@midnightcoder2: No, osztan te is ala tudod-e tamasztani TEYNEKKEL, meg adatokkal, hogy megis melyik milyen szazalekban eredmenyes? Marmint a placebo, meg az orvostudomany?

RobertJ 2018.04.23. 11:18:41

@midnightcoder2: A csunya gyogyszeripar egy ironikus megjegyzes volt. Az altalad leirtakkal egyetertek teljes mertekben.

Ugy ertettem viszonylag olcson tud meggyogyitani olyan betegsegekbol, amikbe regen belehaltal volna. Rossz fogalmazas volt a reszemrol.

Emmett Brown 2018.04.23. 11:21:11

@midnightcoder2: krónikus betegségek esetén csak környezet/életmód váltás jelenthet teljes gyógyulást (ha a hajlam megvan, és maradnak a trigger tényezők, akkor max tünetcsillapítás lehetséges) de ez elég ritka.

Ha a konteó igaz lenne (az hogy valakinek nincs pénze a megfelelő kezelésre, és így meghal olyan természetesen és sajnos van), azaz hogy a gyógyszer lobbi mesterségesen tartja betegen a népet, akkor ez már kibukott volna, és lett volna olyan állam/politikus aki ezért learatta volna a dicsőséget.

Serivor 2018.04.23. 11:31:46

Az a fura, hogy ezt el se lehet kerülni.
Valahogy kialakult, és mindenkit megbolondított...
A rokonok, ismerősök és ismeretlenek öngyilkosnak, a családom és a barátaim ellenségének tartanak, ha nem próbálom ki az általuk éppen ajánlott "terápiát". Az valahogy senkinek se jut eszébe, hogy azt tanácsolja, hogy tartsam be az orvos utasításait...

És ebben semmi túlzás nincsen: például, egész más miatt, elmentem egy fül-orr-gégész szakorvoshoz, aki megtudván az alapbetegségemet, elkezdett ajánlgatni egy "új német medicina" nevű auramasszázs-marhaságot, mondván, hogy Pataki Attila is ettől gyógyult meg, és hogy még én is lehetek olyan, mint ő...

A felkínált távlat sem győzött meg igazán, de amitől ledöbbentem, hogy egy diplomás és szakvizsgás orvos beszél az orvostudomány ellen...

Szóval a betegnek sem könnyű megmaradni a normalitás talaján.
Azt kell mondani mindenkinek, hogy alkalmazom valamelyiket a sok közül, és ettől kissé megnyugodnak, még ha ők éppen mást is látnak megváltónak. De legalább nem tartanak egészen öngyilkosnak.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.04.23. 11:40:45

A legviccesebb a szcientista beteg.

Ő vakon hisz az orvostudományban, számára az orvos valamiféle tökéletes és tévedhetetlen lény, az örök igazság letéteményése.

Saját rokonságomban is több ilyen ember van. Ha az orvos azt mondja, hogy x, akkor ennek megkérdőjelezése halálos bűn számukra.

gigabursch 2018.04.23. 11:42:09

@molnibalage:
Örülök, hogy élsz és jól vagy.
Mindez mit sem von le abból, hogy az orvosok tekintélyes hányadában tök hibás a szemlélet.
Alapvető gond van a fejekben orvoslás szinten, hogy nem gyógyítanak, hanem kezelnek.
Nyilván itt el lehet menni filozófikus részletekbe, de tudod már rohadt sok gyógyszervényt kellett felülbíráljak, mert
- a doki nem volt tisztában az ütközésekkel, az én vagy hozzámtartozó ütközésével
- a kor és testsúly korlátokkal (volt aki azzal kezdte, hogy ennyi éves, ennyi kiló, de most nincs más megoldás a repertoárban, ott nem is bíráltam felül, de ahol erről tettenérhetően lövés sem volt, ott igen
- a háziorvosok vastagon elkurvultak egyes gyógyszergyárak felé. Pl. a fenti esetben azért csak kijött, hogy melyik gyár "embere" a doki. Valahogy mindig olyan terméket írt fel, ami oda volt köthető.

Mindemellett természetesen nekem is műtötték meg a vakbelemet lassan harminc éve, és rakták össze az eltört ujjamat (öt éve), tehát ha úgy vesszük én sem feltétlen lennék már életben. S orvosok voltak + az asszisztencia.

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2018.04.23. 11:55:01

@csakférfi:
kepkezelo.com/images/wrko5lwf87rn14qbowax.jpg

Soroljam, hogy mennyire nevetséges kijelentés a fenti kommented Egyelemes mintától kezdve más nevetséges húzások.

midnightcoder2 2018.04.23. 11:57:55

@Szelid sunmalac: Lehet erre statisztikákat találni, de most nem fogom elöbányászni neked.

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2018.04.23. 11:58:57

@gigabursch: Akkor áruld már el azt, hogy miért van az, amit a végén is írsz? Neked csak "tüneti kezelés" a vakbélműtőt? Vagy az, akinél mondjuk trombózist gyógyítanak vagy más komoly műtéti bevatkozás?

A falnak megyek ettől a knoteós "kezelnek és nem gyógyítnak" faszságtól. Akkor a vesebetegség, amibe majdnem belehaltam, miért is nem tért vissza 26 éve...? A traumás sérüléseim miért gyógyultak meg tünetmentsre?

A védőoltások micsodák? Hm...? A szemét rohadék orvosok és gyógyszergyárak... (Van aimt törvényi kötelezettség gyártani akkor is, ha veszteséges..)

Soroljam még? Az egyéb anomáliái a rendszernek nem teszik semmissé a modern orvostudomány eredményeit.

midnightcoder2 2018.04.23. 12:03:32

@Emmett Brown: Nem mesterségesen tartja betegen a népet, csak mivel nem érdekelt a megoldások kifejlesztésében, nem is nagyon töri össze magát hogy megoldást találjon. Olyan ez, mint az autóipar. Azok is nagyon jól elvoltak a jó kis robbanómotorokkal, és ha rajtuk múlik akkor még 1000 év múlva is ezt faragnák. Csak aztán jött a Tesla, és ma már mindenki elektromost vagy hibridet gyárt. És az elektromos kocsik egyre jobbak.

csakférfi 2018.04.23. 12:04:10

@Serivor:
Lélek masszázs?
ez jó
Még nem hallottam az Uj Medicináról ezt.
Nem ismerjük az agy működését.
Nem ismert a placebo hatásmechanizmusa.
Nem ismerjük a méhlepény szerepét.
Nem ismerjük.......stb.
Tudjuk hogy a "hitnek" gyógyító ereje van.
Ebből kifolyólag azt állítani hogy az akadémikus orvoslás egyedül a nyerő.....merész.....sőt inkább őrültség.
Ne vedd zokon. Csak beszélgetünk.

csakférfi 2018.04.23. 12:18:36

@molnibalage:
"Nem szabad elfelejtenünk, hogy minden ideiglenes pszichológiai ismeretünket egyszer a szervekre levetítve is meg kell tudnunk alapozni.
Pszichológia Sigmund Freud.

Sejtése igaz. A "lélek betegségei" kivetülnek a szervekre.
Nem pedig a gének vagy a környezet.

A kérdésre válaszolj ha kérdezlek.
Fájna neked ha bebizonyosodna a jövőben?
Nos ?

csakférfi 2018.04.23. 12:20:39

@molnibalage:
"Nem ismerjük az agy működését.
Nem ismert a placebo hatásmechanizmusa.
Nem ismerjük a méhlepény szerepét.
Nem ismerjük.......stb.
Tudjuk hogy a "hitnek" gyógyító ereje van.
Ebből kifolyólag azt állítani hogy az akadémikus orvoslás egyedül a nyerő.....merész.....sőt inkább őrültség."

Ez neked is írhatom.
Rossz tudomány.....haláli.
Szó szerint.

Emmett Brown 2018.04.23. 12:32:58

@midnightcoder2: majd kiderül, hogy mire jutnak a gének baszkurálásával. De az a gyanúm, hogy még ha sikeres is lesz ez a vonal, eléggé megosztó lesz, és valószínűleg pont azok utasítják majd el, akik most is elutasítóak.

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2018.04.23. 12:48:23

@csakférfi: Jaj, ezomarhaság...

A következő komment. Mi van? Nem ismert a méhlepény szerepe? Kinek..? Lehet, hogy neked az...

@midnightcoder2: Ez is faszság, mert akkor a konkurencia letarolja a piacot, ha valódi megoldást ad. Ezzel a balfasz szemlélettel ma nem lenne autó, mert a lótartók kinyírták, nem lenne gőzmozdony sem, nemhogy villanyvasút,. nem lenne repülő csak léghajó.

A falnak megyek ettól a balfaszkonteós dumától...

csakférfi 2018.04.23. 12:51:34

@Emmett Brown:
Ki utasít el mit?
:)
Én is remélem egyszer végre pont kerülhet az "i"re.
Vége lesz a győlölködő megalázó prttalan vitának.
:)

Szelid sunmalac 2018.04.23. 12:58:22

@midnightcoder2: Hat persze hogy nem :) Hogy is gondolhattam volna.

csakférfi 2018.04.23. 13:06:24

@molnibalage:
Pontosítok....
"Nem ismert a méhlepény pontos szerepe a magzat fejlődesben"

Nem vagyok ezoteria hivő....kímélj meg ettő a mellékvágánytól.
Nem tudtam hogy ennyire nehezedre esik a gondolkodás és a válasz.
:)

dr. mesterséges színezék 2018.04.23. 13:09:29

Az is a test- és lélekmérgező tudomány rabszolgája, aki hajóra száll, ha vízen kelne át, miközben jól dokumentált, hogy a vízen járni is lehet.

csakférfi 2018.04.23. 13:20:51

@dr. mesterséges színezék:
:)
Az orvosok is meghalnak rákban.
Vagy agyvérzésben.
A pszichologusok gyerekei között is van depressziós....testképzavaros...drogfüggő....stb.
:)

Emmett Brown 2018.04.23. 13:59:09

@csakférfi: ha lenne egy kutatás, hogy mennyire bíznának az emberek egy génterápiában akkor szerinted melyik csoport lenne nyitottabb/elfogadóbb? Akik most is bíznak az orvoslásban, vagy akik nem?

dr. mesterséges színezék 2018.04.23. 14:07:13

@csakférfi: Nem vagyok egy kifejezett orvosjáró, sőt kajánul tudok vigyorogni, amikor a kissé hipochonder, ezért orvoslátogatási lehetőséget ki nem hagyó, gyógyszert bekapkodó nejem egy nappal se fejezi be előbb a taknyoló-köhögő ciklust, mint én, aki belenyomom a fél citromot a teámba, mint az év további 3xx napján, és várom a kórság végét. Vagyis látom, hogy vagy én vagyok nagyon stramm (sajnos nem), vagy a biokémia nem tud sokat hozzáadni nejem immunrendszeréhez, azaz nem lehet tökéletes... ahogy (wmiki mániájával ellentétben) senki nem is ígér ilyet... na jó, de: a kb reklámok.

DE

Mérnökként jobb szeretem tudni, hogy mi mennyire lehet tökéletlen; mi az a tűrés, amivel számolni kell. Az nem számítási alap, hogy évente öttucat fickó - ebből kéttucat elborult elméjű, a többiről gyanús, hogy ugyanannak az egytucatnak a másod- és harmadnickjei - állítja, hogy nagyon rosszul volt, de opált simogatott 3 hónapon át, és már jól van. Pontosabban lehet számítási alap: ha mind az öttucatot komolyan veszem, akkor is elég gyalázatos eredmény, csak a lottóötösök éves számához képest jó az arány; főleg ha azt nézzük, hogy nem nagyon lehet olyan rokonságot találni, amelyik ne volna rákban érintett, és olyat is nehéz, ahol a klimaxon túlesés anyai ágon ne járna együtt az ezobullshitbe beleeséssel (ez valami késői romantika) és mindennel, ami azzal jár.

RobertJ 2018.04.23. 14:08:34

@csakférfi: gratulalok a gyogyulashoz. Oszinten mondom. De az, hogy valami megmagyarazhatatlan meg nem azt jelenti, hogy a hited gyogyitott meg. Termeszetesen ki sem zarja. Nem tudhatjuk. De ez a forgatokonyv az emberiseg tudomanyos fejlodesenek egyik tipikus peldaja. Ami megmagyarazhatatlan annak mindig valami spiritualis, termeszetfeletti jelleget tulajdonitottak, amig valaki meg nem magyarazta erthetoen. Az orvostudomany termeszetesen nem ismeri mindenre a valaszt, ahogy a fizika sem, meg mas egyebb tudomanyagak. De minden tudomanyag fejlodik es rengeteg erofeszitesbe es penzbe kerul minel melyebbre probalsz eljutni. Elobb vagy utobb a Te gyogyulasodat is meg tudjak majd magyarazni. En hivo vagyok, es hiszek a csodakban is, de emellett kutatassal is foglalkozom/foglalkoztam. Nem feltetlenul kell egy csodanak felrugnia a foldi fizika torvenyeit.
Viszont egy betegseg sokkal osszetettebb annal, mint ahogy az alternativ gyogyaszok kezelik. Vannak a kornyezetemben emberek akik eskusznek a fuvesemberre, a josra, a masszorre, stb. De jellemzoen a real tudomanyokban kevesbe muvelt emberekre ervenyes.

dr. mesterséges színezék 2018.04.23. 14:12:47

@Emmett Brown: Amellett, hogy az egészségügy bőven szállít selejtet (jellemzően akkor, amikor MEGSÉRTIK a protokollokat, és nem akkor, nem azért, mert követik) még mindig nem az ima erejével bizniszelők élvezik a bizalmat. kapos.hu/static/keptar/13/b/5475.jpg

... persze ez 5 éve volt...

Bobby Newmark 2018.04.23. 14:23:40

@RobertJ: "Nem feltetlenul kell egy csodanak felrugnia a foldi fizika torvenyeit. "

De fel kell, definíciószerűen. Ha nem rúgja, akkor nem csoda.

csakférfi 2018.04.23. 14:32:58

@RobertJ:
Köszönöm!
Nem volt csoda a gyógyulásom.
Akkor azt hittem "különleges" vagyok hogy meggyógyultam.
Nagy csalódás volt az Új Medicina.
Mivel az után kutattam miért nem haltam meg a gyógszerek elhagyása után.
Az meg megadta a válaszokat.
Csak egy földi halandó vagyok akin "műkszik" a Harmer doki által leírt mechanizmus.
Semmi különös.
Nem járok "rendezvényekre" nem is tanultam a Biologikát.
Minek......örülök hogy élek. Egészségesen gyógyszerek nélkül.
Ráadásul sikerült egy nagyon kedves háziorvost találnom.
Nem említettem semmit a "hitemről" vagy a gondolkodásomról.
:)

csakférfi 2018.04.23. 14:36:23

@Emmett Brown:
Értem.
A kérdés jogos.
Én biztosan nem.
De nem is vagyok halálos beteg akinek hónapjai vannak hátra.....már.
Ezzel ellent mondtam Neked.
Sajnálom.
:)

RobertJ 2018.04.23. 14:42:20

@Bobby Newmark: A definiciot ismerem. En azt probaltam kifejezni, hogy ezen a szemleleten valtoztatni kellene, mert egy ido utan a csoda fogalma eltunik, vagy eppen nagyon ritka lesz. Ez torvenyszeru.

dr. mesterséges színezék 2018.04.23. 14:43:39

@Bobby Newmark: Igen... nem...
A "csoda" definíciója lehet akármennyire egyértelmű és állandó, a "csodát" megtapasztalók adott korban, adott tudással tapasztalnak, és aztán annak mentén tesznek bizonyságot is.

HA a XX. század elméleti és kísérleti fizikája (pongyolán nevezzük mérnökségnek!) nem haladt volna fej-fej mellett, a kvantumjelenségekre csak azért nem vágná rá ma az elmélet, hogy "csoda", mert nem ez a szokása. Képzeljük el ugyanezt 5 írott évezred wmikijeivel!

csakférfi 2018.04.23. 14:44:10

@dr. mesterséges színezék:
"Például az alapvető személyiségjegyeket a pszichológusok manapság az öt fő személyiségjegyet vizsgáló un. Big Five kérdőívekkel mérik. Mindegyik személyiségjegy esetében a változatosságnak legalább a 40%-át magyarázzák közvetlen genetikai faktorok, további mintegy 25%-át az egyedi környezeti hatások és csak mintegy 10%-ot a közös környezet (vagyis főleg a család). A fennmaradó közel 25% egyszerűen mérési hiba ill. bizonytalanság.[9][10]"
Wiki idézet.
Ikerkutatás.
25% mérési hiba
Vagy bizonytalanság.

Cnc esztergán dolgozom.
Ha elmondom a fönökömnek hogy 100 ból 25 selejtet készítettem és nem tudom a pontos okát.......macerás statisztikai adatokat ténynek rögzíteni.
:)

Szarazinda 2018.04.23. 14:48:51

@csakférfi: tudjuk, hogy a hitnek gyógyító ereje van.

Aha, nos ezen a szinten a méhlepény és az agy működését is ismerjük. Sőt, a hit gyógyító erejét is lehet tudományos módszerekkel vizsgálni, és....................... nem, nem azt bizonyítani, hogy az, szemben a modern orvoslás eszközeivel, gyógyít, és ezzel mindent el is mondtunk, hajrá az alternatív gyógyászat nyakában az aranyérem, hanem azt hanem vizsgálni, hogy mi az a hatásmechanizmus, ami hozzájárul ahhoz, hogy a hit segít a gyógyulásban. Bizonyos embereknél, bizonyos esetekben, bizonyos egyéb körülmények esetén, de statisztikailag szignifikáns módon. Ezt a tudomány pontosan tudja.

Ehelyett te azt állítod, hogy a) a hit gyógyít, ezt tudjuk, b) az agy működését nem ismerjük, ergo c) hinni kell, oszt meggyógyulsz.

Az ostobaság viszont az, amit sem a hit, sem a tudomány nem gyógyít.

dr. mesterséges színezék 2018.04.23. 14:52:24

@csakférfi: Ha a múlt században húzogatták volna az első íjas esztergát, a főnököd nagyon vállon veregetne, ha csak 25%-ban produkálnál magyarázat nélküli selejtet.
Úgy meg pláne, ha olyan országban produkálnád ezt, ahol az eltelt idő felében minimum nehezteltek az íjas vagy egyéb eszterga K+F-jéért.

Egyébként háborúk és piacok dőlnek el a statisztikán és a statisztikai statisztikai módszerrel megadott hibahatárán. De Andy Vajna sincs a tudományág ellen, még ha egy szót sem ért is belőle.

Szarazinda 2018.04.23. 15:12:35

@csakférfi: már úgy értem, hogy a tudomány pontosan tudja, hogy a hitnek hozzájárulHAT a gyógyuláshoz, hogy a lelki állapotok és a vegetatívum között van kapcsolat, a pontos hatásmechanizmust nem ismeri, de kutatja és egyre jobban érti.

De persze a méhlepény működéséről semmit nem tud. De majd te biztos elmondod nekik.

Bobby Newmark 2018.04.23. 15:19:21

@csakférfi: Na ezért dolgozol cnc esztergán. Mert olyan rohadtul csőlátásod van, hogy el sem tudod képzelni, hogy a világon van, ami az esztergálásnál bonyolultabb.

Akkor hogy értsed:
Van egy raktár, amiben 15 év összegyűjtött gyártmányai vannak. Minden este egy hordányi manócska megrohanja a raktárat, és belereszelget kicsit a teljes raktárkészletbe. Ez megy 15 éve.
Te holnap kapsz egy kopott fa vonalzót, és ellenőrizd le a teljes raktárat!
Sok sikert!

dr. mesterséges színezék 2018.04.23. 17:01:38

@Bobby Newmark: " Minden este egy hordányi manócska megrohanja a raktárat, és belereszelget kicsit a teljes raktárkészletbe. "

Ez nem jutott volna eszembe, de találó.

Bobby Newmark 2018.04.23. 17:20:25

@dr. mesterséges színezék: Kicsit meg kellett erőszakolnom a hasonlatot. Ha ez mentségnek felhozható, akkor nekem is fájt.

Emmett Brown 2018.04.23. 17:37:54

@csakférfi: semmi értelme annak, amit írtál. A (nemfertőző) betegségeknek 3 fő oka van: genetikai hajlam, életmód, környezeti tényezők. A háromból jelenleg egyet sem tud a tudomány orvosolni, pedig a betegség megszüntetéséhez az okokkal kell kezdeni valamit. Ez remélem nemsokára megváltozik.

Cogito sum (törölt) 2018.04.23. 20:12:23

@Epikus SZTK: Ezeket a fertőzéseket, gyulladásokat inkább a gyógyszercégek kezelik. Az orvosnak a BETEG meggyógyítása lenne a feladata, nem a tünetek kezelése. Magasvérnyomás, cukorbetegség, daganat - ezek ma a fő halálokok. Melyiket gyógyítják? Egyiket sem, csak kezelik.

dr. mesterséges színezék 2018.04.23. 21:18:47

@Cogito sum: "Az orvosnak a BETEG meggyógyítása lenne a feladata, nem a tünetek kezelése. "

Nagyon sokáig tartott, amíg az orvoslás eljutott odáig, hogy akár """csak""" a fájdalom egyhítése is lehet cél, ha attól jobb a betegnek.
Én benne vagyok, hogy ezt a felfogást a saját céljaidra megtagadd, de nem javaslom.

midnightcoder2 2018.04.24. 06:31:04

@Emmett Brown: A gond az, hogy a géneket most is baszkuráljuk. Már jó ideje. Az emberiség eredetileg arra volt beállva, hogy születik 10 gyerek, ebből megéli a felnőttkort úgy három. A maradékot elviszi mindenféle bubó, akinek a legerősebb az immunrendszere az pedig túlél. Persze ez átlagos szám, szerencsés esetben több túlélt, kevésbé szerencsés esetben jött egy járvány és elvitt szinte mindenkit.
De nem vitt el mindenkit, mert hogy a különböző gyerekek immunrendszere más-más volt. Működött a mutáció, és működött a szelekció is. Rohadt kegyetlenül, mert sok-sok gyerek belehalt, de a faj egészséges maradt.
Aztán jött a jó doktor bácsi, és lényegében nullára vitte le a gyerekhalandóságot. Ezzel együtt - legalábbis itt Európában - lecsökkent a gyerekvállalási hajlandóság is. A végeredmény az, hogy születik jó esetben 2-3 gyerek, és az meg is marad, és tovább is adja a génjeit. Ha jó az immunrendszere akkor is, ha szar akkor is. A gyerekei már az ő génjeit öröklik, és hozzáadják a saját mutációjukat, és még kevesebb szelekció után mennek tovább. A végeredmény pedig egy egyre betegesebb populáció.

midnightcoder2 2018.04.24. 06:38:15

@dr. mesterséges színezék: Igen, ez is szép teljesítmény, különösen annak fényében, hogy a dokik protokolljainak elég nagy része a mai napig kb. leszarja hogy mennyire rossz a betegnek, egy rakás vizsgálat van ahol nem igazán foglalkoznak azzal, hogy ne legyen _nagyon_ kellemetlen.

De a probléma inkább az, hogy nem is igazán érdekeltek abban, hogy meggyógyítsák a beteget. Lásd az első hozzászólásomat a témában. Ha lejár a szabadalmi védettség, vége az extraprofitnak. És a gyógyszergyár is a piacról él, a piacon pedig nincs sok olyan bubó amivel nagyot lehet kaszálni. Egy hatékony és olcsó rákgyógyszer alapjaiban rengetné meg a betegségipart.

csakférfi 2018.04.24. 06:51:45

@Emmett Brown:
Ha "hit" meggyógyít......akkor meg is betegít.
Erre az elgondolásra alpít a Biologika.
Ezért letetlen 100% ban bebizonyítani ....hogy a környezet....gének....étel....ital stb. felelősek a betegségek kialakulásáért.
Azaz elváltozásokért.
Ez van.
Tudom hogy őrültségnek hangzik.
Addig én sem értettem míg beteg nem lettem.
Hittem a dokinak..."ki tudja hogy néhány évtized múlva nem jelenik-e meg új gyógyszer a betegségedre".
Aki betegen él annak ez ad reményt....s tűr....vagy beleszalad sámánokba....kuruzslókba....stb.
Egyszer találkoztam a videokban szereplő Barnai Robertoval.
Megkérdeztem "lehetségesnek tartja-e hogy ebből a betegségből egyedül-külső segítség nélkül valaki kijöjjön?"
Előtte megmutattam a leleteimet.
"Simán!" mondta mosolyogva.
Akkor könnyek gyűltek a szemembe és megköszöntem a válaszát.
Akkor már 3 éve nem szedtem a gyógyszereimet.
Köszönöm a diskurzust mindenkinek!
Jó egészséget!
Bárhogyan is "jut hozzá".
:) :)

csakférfi 2018.04.24. 07:05:24

@midnightcoder2:
Ja......
Azért mostanra rájöttem az életemmel játszottam.
Szó szerint.
Csak meg akartam gyógyulni egy betegségból.Amit lehetelennek tartottak professzorok.
Olyan normális akartam lenni mint előtte.
Ezért "csak férfi".....semmi különös....egy átlag gyári melós...innen "szomjaspusztáról"....egy senki.
:)

gigabursch 2018.04.24. 07:23:27

@Epikus SZTK:
Konkrétan eddig két orvost hagytam ott a picsába, mert tettenérhetően nem felelt meg alapvető emberi értékeknek és megjelenésével egyáltalán nem volt jó hatással rám.
Értsd: büdös, dohányzott, mocskos szájú és tahó. Az egyik még szét is folyt és elkezdett kiselőadást tartani a testsúly-problémákról.

Szóval, az hogy hiteltelen volt - az nem kifejezés.

A tudomány sosem téved! 2018.04.24. 07:27:29

@dr. mesterséges színezék: pff...
Tudjuk, hogy a tudomány folyamatos hazugságok sorozata, de ahogy egy elvakult szektás bekamuzza a 99%-os hatékonyságot, az azért elég kemény....
Sőt, a kemoterápia meg 99,9% hatékonyságú, ugye?
De akkor ez a szent szekta miért nem ad pénz visszafizetési garanciát a csodaszereire?
pl. ha a drága köhögés elleni szer másnapra nem mulasztja el a köhögést. Miért nem ad akkor kártérítést? Hiszen az akkor úgysem történik meg szinte sosem. Nem igaz?

gigabursch 2018.04.24. 07:36:58

@molnibalage:

Kezelés <-> gyógyítás

Vesebetegséged volt, vagy nekem a vakbelem => gyógyítás, élünk, jól vagyunk, hurrá.
(meg még sokminden hasonló)

Szétjártad a térdedet, viszeres vagy, alvászavarod van és egyél ezt, igyál azt kenegesd ezzel-azzal, nyomják a teljesen értelmetlen kemót => kezelés, de nem gyógyítás. Magyarán nem a problémát oldják meg, hanem csak maszatolnak.

Tudod volt anno egy gyermeokrovs, ill egy sportorvos ismerősöm.
Bármelyikhez bementem, hogy itt fáj, ott fáj, stb.
Ezek azzal kezdték, hogy szem, fül, száj, aztán végigkuksiztak, taperoltak egyéb izületeknél, meg a hasat stb. Érdekes volt, amikor szembesültem, hogy egy fülgyulladás (nem volt erős, csak volt) hogyan hatott ki a bokámra => ez orvoslás volt. Ráadásul azt is kibökte, hogy a fülgyulladásom honnan indult el, mik voltak az ezt keletkeztető körülmények.
De ha bemegyek, rámkuksizik, aztán azt mondja hogy 5 napig 2×1 dilibogyó, na az csak kezelés.
Ugyanis itt nincs garantálva a gyógyulás, mivel közel sem biztos, hogy jó a diagnózis.

csakférfi 2018.04.24. 08:02:15

@Bobby Newmark:
"Hordányi manócska"
Aha öregem.
Állítólag egy ember "fejében " napinta 5-600 gondolat fogalmazódik meg .
Okos vagy!
Köszi a párhuzamot....megértettem.
Sík hülye vagy.....ha nem értetted miről szól az élet.

Bobby Newmark 2018.04.24. 11:19:27

@Emmett Brown: A háromból jelenleg egyet sem feladata az orvostudománynak kezelnie. A genetikát kezdi mostanában, de az etikai problémák miatt elég soká lesz ez még emberre alkalmazva.
Ha mindhármat az orvostudományra bízzuk , akkor van az, amit a Gattaca c. film mutat.

Bobby Newmark 2018.04.24. 11:22:39

@Cogito sum: Mert ezekbe megy tönkre az ember jellemzően. Szóval végeredményében az az elvárásod, hogy gyógyítsuk az öregedést meg a halált. Van egy rossz hírem.

Viszont, még ha hazudnak is, az ilyen csodagyógyítók legalább megígérik ezt is!

Bobby Newmark 2018.04.24. 11:24:43

@csakférfi: Én az ilyen csodás gyógyulások esetében azt nem értem, hogy az fel sem merült benned, hogy esetleg az EREDETI diagnózisnál tévedett az a sokat ekézett orvoslás? Hogy nem kigyógyultál valami halálos kórból, hanem hogy soha nem is volt az a betegséged, és az orvos az elején nézte be?

Epikus SZTK · http://www.oek.hu/oek.web 2018.04.24. 17:13:23

@gigabursch: Igen, vannak emberek, akikkel inkább nem érintkezünk.
És, azóta voltál orvosnál?
Én eddig több tucat embertől fordultam el, mert nem volt hiteles és elfogadható, ahogy a szakmáját kezelte. Pl. jártam cukrászdában (áll. benne van Mo 10 legjobbja között), ahol a szépen felöltözött kiszolgáló két süti/bonbon, stb. kézzel való kiadása között lenyalogatta az ujjait...
Ettől függetlenül járok cukrászdákba, csak nem oda. (A körzeti orvostól nem várom, hogy minőségi ekler fánkot csináljon.)
Vonatkoztassatok már el attól, hogy ha egy orvos szar alak, akkor nem csak, hogy mind az, de az egész orvostudomány az, és nem is igaz, és nem is hiteles. Ha egy kommentelő szar alak, kövér, dohányzik, és még le is folyik a székről, akkor mind az? Akkor az egészt internet úgy szar, ahogy van? Ha igen, akkor ne használd.

Epikus SZTK · http://www.oek.hu/oek.web 2018.04.24. 17:24:36

@Cogito sum: Ha legközelebb vesegyulladása lesz a gyerekednek, kihez viszed, a gyógyszeriparhoz?
Te szerencsétlen, ki fogja neked megmondani, hogy a fejed mitől fáj? Lehet időjárásváltozás, de lehet agytumor is. A gyógyszergyár nem segít ebben.
"Magasvérnyomás, cukorbetegség, daganat - ezek ma a fő halálokok. Melyiket gyógyítják? Egyiket sem, csak kezelik."
Makacs vagy, és még a tudásod is hiányos - tudtad pl., hogy számos gyerekkori vérképzőszervi daganatot gyógyítani lehet? Nem kezelni, gyógyítani. Infarktus gyógyítása? Megvan?

Az, hogy vannak krónikus betegségek, amiket gyógyítani nem lehet, az nem jelenti azt, hogy ne lehetne az életminőségen javítani. És ez a krónikus betegségek kezelésének a legfőbb célja.
Ha kiderül, hogy egyik napról a másikra cukorbeteg lett a gyerek, akkor fejlesszünk ki olyan módszereket, gyógyszereket, lehetőségeket, amik segítségével minél inkább olyan életminősége lesz a gyereknek, mint a betegség kialakulása előtt. És ez igaz az infarktusra, mélyvénás trombózisra, gyomorrákra, stb-re felnőtteknél is. Rehabilitáció? Ismerős?
A halál nem emberi sajátosság. Meghalnak, mert megáll a szivük. Nincsenek sokan, akinek áll a szive, de még él. Hány halottat láttál már testközelből? Hány csecsemőt láttál halottan?
K..va jó dolgotokban nem tudok mit kezdeni a magatokkal - fotelfilozófusok.

Epikus SZTK · http://www.oek.hu/oek.web 2018.04.24. 17:25:55

@Bobby Newmark: Nem nem merül fel benne.
A biologika, hamer és tanai számos ember idő előtti haláláért felelősek.

Evice 2018.04.24. 17:29:10

@Cogito sum: Nem túl bizalomgerjesztő, aki vizet prédikál és bort iszik, ez így van.

Evice 2018.04.24. 17:32:01

@midnightcoder2: Elég fájdalmas azt látni, hogy vannak, akik csak a haszonszerzést látják a betegekben. Sajnos ilyen világot élünk, a betegeknek pedig még arra is oda kell figyelni, hogy ne verjék át őket (nagyon).

Evice 2018.04.24. 17:34:08

@Empatikus Állatbarát: Jajj, ne is mondd! Mit mondjak...nem az a legnagyobb baj, hogy szétforgácsolódnak, hanem az üzletpolitikájuk. Csodálkozom, hogy még senki sem borította rájuk az asztalt.

Evice 2018.04.24. 17:36:26

@fénycsepp: Szomorú ilyet látni. Rákgyógyításban nincs túl sok alternatíva, és borzasztó nehéz azt az utat végig járni. Szívből remélem, hogy a srác jobban lett.

Evice 2018.04.24. 17:38:19

@RobertJ: A szöveg írója masszőrnél pont nem próbálkozott, de kössz a tippet, résen leszek velük kapcsolatban is, ha egyszer odajutok ;)

Evice 2018.04.24. 17:41:27

@Paeonia: A posztban ccsak azokat soroltam fel, akikkel dolgom volt :) Ezen a blogon csak saját tapasztalotakkal dolgozom :)

Evice 2018.04.24. 17:43:15

@A tudomány sosem téved!: Na látod, a tudományban hiszek :) Legalábbis komolyabbnak érzem, mint a falevelekből történő jövőmondást.

Epikus SZTK · http://www.oek.hu/oek.web 2018.04.24. 17:46:28

@midnightcoder2: "Egy hatékony és olcsó rákgyógyszer alapjaiban ..." lehet.
Te tudod mi az a rák? Tudod, hogy miélrt olyan rohadt nehéz akárcsak kezelni, nemhogy gyógyítani egyes típusokat? És tudod, hogy bizonyosakat meg miért lehet?
Mivel általánosítasz, hogy "rákgyógyszer", valószínűleg gőzöd sincs róla. De hangzatos.
"midnightcoder2 az igazi szupermen" - hangzatos, sőt valakinek biztos hízelgő is, de gőzöm sincs róla ki ő, fiu, vagy nő, fiatalkorú, vagy nem, egyáltalán ezt csak úgy leírom, mert ezt gondolom róla, mert olyan klassz ezt hinni, hinteni.
Eszem megáll.

Evice 2018.04.24. 17:49:45

@Szelid sunmalac: Nem ostoba az, aki a gyógyszerek mellett keres valamilyen más megoldást. Mindenki abban hisz, amiben akar. Azzal sincs baj, aki Tik-Takot kapkod migrénre, ha úgy érzi segít, a placebo-hatás ugyanis bizonyítottan létezik. Az ember képes annyira kétségbeesni, hogy bármilyen hülyeségben fantáziát lát. Nekem például a sport segített, azt hiszem az nem minősül agymenésnek. Az viszont tény, ha valakit elkap valamilyen súlyosabb kórság, valahogy megjelennek körülötte a csodálatos gyógyítók.

Evice 2018.04.24. 17:55:17

@Emmett Brown: Pedig vannak, akik minden aprósággal azonnal orvoshoz szaladnak. Nem is értem őket, normális ember örül, ha nem lát orvost...

A remissziós állapot egyébként tényleg nagyon nagy eredmény. Nagyon jól érzem magam, így utólag azt mondom, megérte a kezelés.

Homeopátia: majdnem belekerült a posztba, de van egy jó barátom, aki esküszik rá, így végül kihúztam :)

Evice 2018.04.24. 18:01:21

@Korunk egyik legnagyobb gondolkodója: Vannak betegségek, amiknél a puszta hit nem segít. Az autoimmun betegségek jó részénél sem. A biztos diagnózisig azt hittem, hogy elcserélték a leleteimet. Nem azt mondom, hogy a gyógyulásba vetett hit smafu, persze, hogy számít, de ismertem olyat, aki hitt abban, hogy gyógyszerek nélkül, a gondolat erejével, és a többiek által küldött pozitív energiáktól meggyógyul. Nem gyógyult meg. A szomorú az, hogy úgy érzem, igazi esélyt sem adott magának, amikor elutasította az orvosi kezelést.

Evice 2018.04.24. 18:14:48

@Peetee: Neee...Crohnra azt mondta, hogy vesebaj? :O Ó, te jó ég! Őszintén sajnálom azokat, akiket kezel. Ha ennyire nincs tisztában a betegséggel, elég nagy károkat tud vele okozni. Főleg az emésztőrendszer betegségeinél kell nagyon odafigyelni. Crohnnál - ha jól tudom - bizonyos diéták segítenek, de nem mindenkinél működik ugyanaz. Ismerek olyat, akinél az vált be, hogy a szigorú étrendből kicsit visszavett, most már eszik telített zsírsavakat is - ezzel csak azt akartam illusztrálni, hogy ennyire szórt az, kinél mi segít. Abban viszont biztos vagyok, hogy az illatterápia nem fog helyre rakni... Jobbulást! :)

Evice 2018.04.24. 18:30:30

@Serivor: Köszönöm ezt a kommentet! Mielőtt beteg lettem, nekem fel sem tűnt, hogy ennyi "varázsló" van a környezetemben. Ez az orvos-dolog érdekes: én is találkoztam eggyel, aki amikor megtudta, hogy autoimmunos vagyok, olyan szigorú diétát írt elő, hogy szinte mindent kihúzott az étrendemből. Amikor megkérdeztem tőle, hogy tisztában van-e azzal, hogy ezzel a betegséggel böjtölni sem szabad, akkor felhúzta az orrát, és közölte, hogy akkor szedjem a gyógyszereket. 3 hónapig kaptam immunszupresszivet, igen, az gyógyszer volt. Azóta viszont tünetmentes vagyok, és semmilyen bogyót nem szedek.

Türelem kell az ilyen ismerősökhoz, az biztos. Inkább megpróbálom elkerülni őket, ha nem lehet, akkor terelem a témát, ameddig lehet, és azonnal koccolok, amint rákérdeznek: "Minden rendben, bocs de sietek." Aztán odateszik, ahová akarják.

Evice 2018.04.24. 18:35:24

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Mondjuk egy megfázásnál senki meg nem győz, hogy az orvos többet tud a kamilla tea - borsmenta tea kombonál. A szklerodermánál viszont inkább maradnék annál, amit az orvos mond.

gigabursch 2018.04.25. 12:17:55

@Epikus SZTK:
Tehát akkor hol van a probléma?
Mert te is a sütis esetében elfordultál attól a helytől? Ahogy én az adott orvostól?
S tudod ez egyáltalán nem az orvostufomány ellen szól, bárhogy próbálod így értelmezni.
Az orvostársadalomnak szól, hogy tartson a soraiban szellemileg, erkölcsileg, etikailag nagytakarítást.

Epikus SZTK · http://www.oek.hu/oek.web 2018.04.25. 15:45:03

@gigabursch: A probléma az általánosítással és végül is a kirekesztéssel van.
"Az orvostársadalomnak szól, hogy tartson a soraiban szellemileg, erkölcsileg, etikailag nagytakarítást." Ha erről szól, egyetértek.
De miért szűkítsük le? Miért csak az orvostársadalom? És az alternatívyógyász-társadalom? (Általában ők állítanak olyasmiket, amik. egyrészt nem fedik a valóságot, másrészt etikailag igencsak aggályosak...)
És a blogger-tásadalom? És úgy általában a társadalom?
Az egy dolog, és el is fogadható, hogy, ha nem bízol meg valakiben, nem adsz neki hitelt mert életmódja, mondatai, nem állnak arányban a viselkedésével. Ettől még lehet a saját szakterületén az egyik legjobb szakember. (Egy elhízott, azaz egy klinikailag obez orvos, akiről nem tudjuk miért hízott el, lehet, hogy jóval többet tud az elhízás okairól, annak lehetséges kezeléséről, mint te, vagy bármelyik kollégája.Lehet, hogy neki ez a gyengéje. Ha emiatt elfodulnak tőle a betegek, és végül felkopik az álla, akkor elképzelhető, hogy erőt vesz majd a gyengeségén - vagy ... Félre ne értsd, nem menteni akarom, ha hiteltelen volt, hát így járt.)
És lehet, hogy te nem az orvostudományt ócsárolod vele, és meg tudod különböztetni a két dolgot egymástól, de sajnos az emberek általánosítanak, és nem tudják.

gigabursch 2018.04.26. 08:14:06

@Epikus SZTK:
A fenét!

A probléma nem ott van, hogy kirekesztés, meg általánosítás, hanem ott, hogy az emberek nem néznek bele a tükörbe és önmagukat teszik hiteltelenné a másik szemében. De persze ez nem számít, mert továbbra is áttaposnak mindenen...
S sajnos a hazai orvos-társadalomban túlontúl sok a görény jellemű ember.*
Ezért nincsen magas társadalmi elfogadottságuk.
(Nem beszélve arról, hogy nem vagyok feltétlen meggyőződve a képességeikről. Ha meg orvoshoz már hit kell, akkor köszönöm, inkább felekezettől függetlenül papokkal beszélgetek, mert legalább a lélekhez konyítanak, sőt.)

_______
* ezúton is üdvözlöm azt a görényt, aki legelső gyermekünk születését levezette(??? - az egészet a szülésznő vitte végig), majd pár nappal később varratszedéskor meg tartotta markát a mrkát nekem, hogy gratulálok apuka. Nos. Én kezet fogtam vele, egy pár napig biztos nehezen fogta meg a kanalat ebédeléskor.

Epikus SZTK · http://www.oek.hu/oek.web 2018.04.26. 11:09:33

@gigabursch: Elvesztettem a fonalat. Mit is akarsz mondani?
Itt van egy blog, ahol autoimmun betegségéről ír korrekten egy embertársunk, és eléggé el nem ítélhető módon nyilatkozik a "csodálatos gyógyítókról", tapasztalatairól.
Neked voltak rossz tapasztalataid orvosokkal, szerinted nem gyógyítsanak, csak kezelnek, az orvostársadalom tele van görény jellegű emberekkel.
Elárulom, a "betegtársadalom" sem jobb. Kérdezd csak meg a miskolci gyerek, vagy koraszülött osztályon dolgozó orvosokat, dolgozókat. Hogy miért őket, és nem a nőgyógyászokat? Ennek megválaszolását rád bízom.
Mondjuk az egész országban a koraszülött intenzív osztályokon az orvosok szarrá dolgozzák magukat, hogy megmentsék a családok szeme fényét. És mit kapnak mondjuk az ilyen blogok hozzászólóitól? Egy hangzatos általánosítást:
"Alapvető gond van a fejekben orvoslás szinten, hogy nem gyógyítanak, hanem kezelnek."
Kezelik a koraszülöttet, hogy ne haljon meg stb., és végül a többségüket ugyanolyan egészségesen tudják átadni a boldog szülőknek, mintha nem lett volna koraszülött.

Szerintem neked nem az orvosokkal van bajod, hanem az emberekkel. Ezért hibás és veszélyes olyasmit támogatni, mint amit cogito sum írt.

Apropó, a blogban leírt "csodálatos gyógyítóknak" miért érdeke inkább hogy "meggyógyítsa" a "betegeit", mint egy orvosnak?

És tényleg nincsen magas társadalmi elfogadottságuk, hiszen a minap is olvashattad: egy buszsofőr többet keres, mint egy egyetemi adjunktus - ide az orvosegyetemek is beletartoznak.
Szerintem itt az alapvető hiba.

vackor1 2018.05.10. 18:26:26

Na látod, Nyulacska, tucccc Te ha akarsz :))) Ennyi ( anyázós ) komment még politikai cikknél is szép eredménynek számít és ha még azt is tudnád, hogy kik ( wmiki , birca, stb. ) "estek" be hozzád... igazán szép teljesítmény , gratula !
A többit majd a szokásos módon .. Pusz :)))

Evice 2018.05.13. 17:38:45

@vackor1: tudom kik "estek be hozzám", nagyjából ismerem a közösséget, nyugi ;) Nálam nyugodtan lehet kommentelni, ismered az álláspontomat: a vélemény az vélemény. Ha olyat írnak, akkor rendet csinálok, de ilyesmire még nemigen volt példa. Szólásszabadság van, hadd szóljanak hozzá a dolgokhoz. Ha egy AI blognál, akkor ott. Nekem ez nem fáj :)

Yepp, majd tanácskozunk! :) :*
süti beállítások módosítása